TopASz Award: Brokking voor uitgelopen spreekuur

27 december 2018 16:53

Het ziekenhuis. We komen er liever niet, maar als we er zijn worden we graag zo goed mogelijk geholpen. Het Albert Schweitzer ziekenhuis zet met de TopASz Award jaarlijks de arts, medewerker of afdeling in het zonnetje die zich extra heeft ingezet voor de patiënt.

Een recordaantal van 338 mensen heeft dit jaar hun favoriete zorgmedewerker aangedragen bij het ziekenhuis. De Cliëntenraad heeft vijf genomineerden gekozen voor de TopASz Award 2018. Verslaggever Jordy Nijenhuis gaat met alle genomineerden op pad. Deze donderdag is hij op de afdeling neurologie, bij neuroloog Janet de Beukelaar.

“Dr. de Beukelaar is een geweldige neuroloog met ontzettend veel inzet, ...geweldig mens!”, schrijft een van haar patiënten op Facebook. Een ander is het daar ‘hélemaal mee eens’. “Ik ben ook zo blij dat zij mijn neuroloog is.”

Niet alleen haar medische kwaliteiten worden door de patiënten gewaardeerd. “Omdat het spreekuur was uitgelopen kregen mijn moeder en ik een heerlijk Brokking gebakje!”, deelt een familielid van een patiënt haar ervaringen met dokter De Beukelaar. “Een bijzonder aardige dokter.”

Leuke waardering
De Beukelaar werkt op de afdeling neurologie, zowel op de de klinische afdeling als de polikliniek. Ze is gespecialiseerd in Multiple Sclerose (MS) en neuro-oncologie en ze is dan ook vaak te vinden in het MS-Centrum en de spoedeisende hulp.

“Mensen zijn heel kwetsbaar als ze de spreekkamer binnen komen. Het gaat om hun gezondheid: er is vaak veel onzekerheid of spanning voor een uitslag.”

De nominatie is een eer voor De Beukelaar. “Iedereen vind het leuk om een stukje waardering te krijgen.” Hoewel zij alleen genomineerd is, vindt de neuroloog dat haar team verantwoordelijk is voor de nominatie.

“Als je in je eentje in de spreekkamer zit, lijkt het misschien niet zo. Maar er zijn ontzettend veel mensen achter de schermen waar je continu mee samenwerkt. Echt 24 uur per dag. Ik ben daar een schakel van.”

Partnerprogramma
Naast de neuroloog zijn ook de poliklinische apotheek, verpleegkundig specialist Chirurgie Lesley Koet, maag-darm-leverarts Ruud Beukers en de kinderartsen en verkleegkundig specialist Kindergeneeskunde genomineerd. Van alle vijf de genomineerden heeft TV Dordrecht een portret gemaakt. Die worden uitgezonden in de laatste week van 2018 en de eerste week van 2019.

Een jury onder leiding van burgemeester Wouter Kolff besluit wie de award wint. Het geldbedrag wordt op de afdeling besteed voor meer patiëntvriendelijkheid. Als De Beukelaar wint, gaat het geld naar een partnerprogramma voor mensen met MS. Een vrijwilligster uit het MS-Centrum is bezig dit op te zetten.

“We willen dat heel graag besteden aan een aantal goed ingerichte bijeenkomsten met goede informatie en begeleiding van de mensen. Dat we daar een professionele tint aan kunnen geven.”

Op 10 januari 2019 wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst in het ziekenhuis.

Foto: Janet de Beukelaar hoort dat ze genomineerd is voor de TopASz Award 2018 (Foto: Albert Schweitzer ziekenhuis)

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)