Veel afwisseling in Dordrechts Museum

28 december 2017 13:32

De plannen voor 2018 in het Dordrechts Museum laten veel afwisselende tentoonstellingen zien.

Dat begint op 20 mei met een overzichtstentoonstelling van sculpturen van 12 Dordtse beeldhouwers, zoals bijvoorbeeld Lucien den Arend en Henk van Bennekum. Reden: de Nederlandse Kring van Beeldhouwers bestaat 100 jaar en de Dordtse afdeling 40 jaar. Die expositie is te zien tot en met 27 oktober.
Van 24 juni tot en met 11 november wordt een tentoonstelling gewijd aan de vis in de beeldende kunst. De vis en de visserij blijken al eeuwen een inspiratiebron voor kunstenaars te zijn. Vaak is er veel symboliek te vinden in werk vanaf de late middeleeuwen tot de moderne tijd. Vanaf de bekende pentekening van Pieter Breughel met “De grote vissen eten de kleine” tot werk van Escher en Ensor.
“De Meest Eigentijdse Schilderijen Tentoonstelling” is te zien van 1 juni tot en met 7 oktober. Daarin wordt aangetoond dat de hedendaagse schilderkunst in Nederland nog steeds actueel is.
Calvinisme is in Nederland een synoniem voor sober, zuinig, streng en zonder humor. “Werk, Bid en Bewonder” onderzoekt dat beeld. Sober? Kleding van dure zijde. Geen kunstzin, maar wel vrouwelijk naakt. Tekst tot kunst verheven, te zien in de prachtige collectie Statenbijbels uit de Koninklijke Verzamelingen. Dat kan van 10 november tot begin mei 2019.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)