Veel discussie rondom oude bunker

Aan de Beerpolderweg ligt een oude bunker. Er is al lange tijd discussie tussen stichting Natuur- en Vogelwacht en de Bunkergroep omtrent wat er met deze bunker moet gebeuren. Nu heeft de Vogelwacht, die de beheerder is, de bunker voor een deel met water gevuld om te zorgen dat het klimaat geschikt is voor vleermuizen om te verblijven. Daar is de bunkergroep het niet mee eens.

De vogelwacht heeft van de gemeente opdracht gekregen te zorgen dat de bunker benut wordt in het belang van de plaatselijk fauna. Ze wilden de bunker gebruiken als tijdelijk verblijf voor vleermuizen, maar de bunker stond veel te droog en daarom hebben ze een deel gevuld met water.

De bunkergroep zegt dat ze daar nooit toestemming voor hebben gekregen van de gemeente en dat het vocht slecht is voor het behoud van de bunker. “Wij willen dat het water wordt verwijderd en dat de bunker weer in ons bezit komt”, zegt Arnold Leevenson van de Bunkergroep. “Ze willen iets dat niet kan, ze stoppen niet totdat ze de bunker weer in hun bezit krijgen”, zegt Rob Haan van Natuur- en Vogelwacht.

www.youtube.com/watch?v=SbPKsUwjpRY

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)