Veel Dordtenaren willen weten wie Peter M. is

05 juni 2019 17:45

"Dat vind ik heel erg, waarom letten mensen waar die opgesloten zit niet op?", vraagt een vrouw op het Stationsplein zich af over de Dordtenaar Peter M.. Hij liep dit weekend uit de psychiatrische kliniek Fivoor in Den Dolder weg.

"Zo'n man is gevaarlijk als hij een station op wil blazen. Dat is een gevaar voor de samenleving." De 44-jarige M. kwam zaterdag niet terug van onbegeleid verlof en is sindsdien spoorloos. Zijn familie noemt hem 'levensgevaarlijk', zeker als hij zijn medicijnen niet inneemt.

M. werd veroordeeld tot behandeling in een kliniek, omdat hij op straat iemand had aangevallen en via internet gedreigd had om het station van Dordrecht op te blazen. Hij leed aan schizofrenie en had psychoses.

Een man op straat vindt de sumiere informatie die over M. bekend is te weinig. "Ik zou toch graag een omschrijving van deze persoon willen: kleur, lengte, noem maar op. Zodat je iets meer weet van hoe deze persoon er uit ziet. Nu weten niets en moeten we afwachten tot hij ineens voor je staat met iets engs in je handen."

Minsiter Dekker heeft inmiddels om opheldering gevraagd bij de kliniek.Burgemeester Kolff van Dordrecht roept vooral op om de rust te bewaren.

"Alle betrokken instanties zetten alles op alles om de man op te sporen. Het is vooral belangrijk de rust te bewaren en de politie hun werk te laten doen."

De kliniek heeft in een verklaring op de eigen website laten weten dat het onbegeleid verlof uit de kliniek volgens de procedures is gegaan. Ook benadrukt de instelling in Den Dolder dat M. geen tbs'er is.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)