Veel gebeurtenissen omtrent de Koningsspelen

Jaarlijks doen er 1,2 miljoen kinderen van ongeveer 6000 basisscholen mee aan de Koningsspelen. Ook in Dordt. Op meerdere scholen werd vrijdagochtend feest gevierd.


Bij de islamitische basisschool IKRA waren de leerlingen volop feest aan het vieren. Er werd gezongen, de leerlingen deden spelletjes en s’ochtends hebben de leerlingen net als de andere basisscholen gezamenlijk ontbeten. Directeur Samy Salem zegt dat het een mooie dag was voor een prachtig feest.

Op het MKC Mozaiëk werd het net even anders gedaan. Zij vierden namelijk een pleinfeest. Directrice Karin Groenendijk zegt dat de school het nog een beetje vroeg vond om op vrijdag de Koningsspelen te houden. Toch wilden ze de gebeurtenis wel vieren, dus in stijl van de koning werden leuke activiteiten gedaan en verkleedden de leerlingen zich allemaal als bezoekers van de koning of prinsjes of prinsesjes.

Het Kristal sloot het feest heel uniek af. De politie was aanwezig om een show te geven voor de leerlingen. Dit was mede omdat leerlingen mee hadden gedaan aan de Roparun. Wijkagent Rob Vollaard:”De leerlingen verdienen dit, alle leerlingen van de scholen die hier aan hebben meegewerkt hebben een bedrag van 8000,- opgehaald. Een bedrag als dat is nog nooit gelukt.”youtube.com/watch?v=oc8JOpJlOPk

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)