Volop acitiviteit rondom The Passion

Voorafgaand aan ‘The Passion’ vinden er twee activiteiten in het teken van het paasevenement plaats in de stad. Expositieruimte byBranderhorst opent op de avond voor het muziekspektakel de deuren met prenten die het verhaal van de Kruisgang vertellen.

De kunstwerken die ze tonen zijn van kunstenaar Gerard de Bruyne. Er zijn vijftien verstilde staties die de hele tocht van Jezus naar het kruis tonen. Dominee Piet van Veldhuizen opent op 17 april de expositie officieel om 16:30 uur en de expositie blijft tot woensdag 24 april.

Aan het begin van de donderdagavond, vlak voor de start van The Passion, organiseert het Leger des Heils de Mars tegen Eenzaamheid die plaatsvindt vlak voor de gebeurtenis. Cliënten, personeel, vrijwilligers en andere stadbewoners zullen dit ondernemen om op deze manier te tonen dat je niet alleen bent, maar samen één. De tocht begint 18 april om 18.00 bij Kromhout 110 en ze lopen vanaf daar door tot aan de stad.

Het televisiespektakel The Passion vindt op donderdagavond 18 april plaats in het centrum van Dordrecht.The Passion vertelt over het lijden, sterven en de opstanding van Jezus en wordt live uitgezonden door de EO/KRO-NCRV.

Bekende artiesten vertolken het verhaal door middel van hedendaagse Nederlandse popnummers. Dit jaar doen onder andere Edwin Jonker, Edsillia Rombley en Ron Boshardt mee in het Paasverhaal. Ook voor de Dordtse Antoine Peeters en rapper Jebroer zijn rollen weggelegd.

Het thema van The Passion in 2019 is 'Je bent niet alleen', waarmee gevraagd wordt om om te kijken naar eenzame mensen in je buurt.

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)