Voor de vijfde keer een Barre Tocht door de binnenstad

Zaterdag 30 maart is er voor de vijfde keer een Barre tocht georganiseerd door de band Scotch. In een kroegentocht langs Café Hide Away, Visser’s Poffertjessalon, De Trinitatiskapel, DOOR, Café de Vrijheid en de Popcentrale gaan deelnemers op een muzikale tour.

Tijdens de tocht wordt op elke locatie door een band een optreden gegeven. “We beginnen met een exclusieve borrel bij Café Hide Away en trekken daarna naar Visser’s voor het eerste optreden. Wij als band lopen het hele stuk maar als je met de fiets komt of een halte overslaat is dat helemaal niet erg” verteld drummer Wouter Siewerts.

Vorig jaar liepen er honderden mensen mee, die hoeveelheid deelnemers zorgde soms voor wat vertraging bij de bar. “We hebben goed overlegd met de eigenaren van de kroegen. Zij zetten vaak veel van hun personeel in om ervoor te zorgen dat iedereen snel wat te drinken heeft.”

Tijdens het lopen wordt de groep begeleid door de acrobatische groep Dansende Bananen. Ook is er een optreden door cabaretière en vertelster Marienke van Terheijden.

De band grijpt de tocht ook aan voor hun nieuwe album. “We spelen een paar van onze nieuwe nummers en gaan tegelijk een videoclip opnemen.” De tocht start om 18.30 bij Visser’s Poffertjessalon. In eerste instantie was het de bedoeling dat De Raedtskelder onderdeel was, maar dat kon niet doorgaan. In plaats daarvan is de Trinitatiskapel onderdeel van de tocht,

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)