Voorlopig geen extra parkeerplaatsen Oudelandshoek

20 maart 2017 13:40

De gemeente gaat in gesprek met bewoners van de Iroko om hun parkeerproblemen op te lossen. Uit dit overleg moet komen of er geen andere oplossingen zijn dan extra parkeerplaatsen in dit wijk.

Dat blijkt uit antwoorden die de VVD kreeg op hun eerder gestelde vragen aan de gemeenteraad. De gemeente is bekend met de parkeerproblemen in Oudelandshoek

Zij geven aan dat de wijk ontworpen is als autoluwe wijk en zijn niet van plan om dat zomaar te veranderen. “Als er goed gebruik gemaakt wordt van de parkeerplaatsen op eigen terrein, is er van een structureel tekort aan parkeerplaatsen geen sprake.”

"Parkeerovertredingen worden niet gedoogd"
Daarnaast geeft de aanleg van extra parkeerplaatsen kosten waar op dit moment geen budget voor is. De gemeente verwacht dat dan ook andere straten in Oudelandshoek extra parkeerplaatsen willen, wat nog meer kosten met zich mee zou brengen.

Verhalen dat de gemeente al jaren foutparkeren gedoogd en nu opeens worden beboet wijst de gemeente af. “Parkeerovertredingen worden niet gedoogd. Het kan wel zo zijn dat er jarenlang niet of nauwelijks is gecontroleerd en/of gehandhaafd, omdat er geen parkeerklachten waren.”

Het gesprek vindt in eerste instantie plaats met bewoners die het parkeerprobleem hebben aangekaart, mocht er daarna aanleiding toe zijn kan er een brede buurt bijeenkomst worden georganiseerd.

Alle antwoorden van de gemeente zijn hier terug te lezen.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2018 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)