VSP stelt vragen over Amstelwijck

De raadsfractie van de Verenigde Senioren Partij stelt schriftelijke vragen aan het college van B&W over de bouwactiviteiten rondom Amstelwijck.

De raadsfractie van de Verenigde Senioren Partij stelt schriftelijke vragen aan het college van B&W over de bouwactiviteiten rondom Amstelwijck.

In december vorig jaar is in de raad het plan ‘ontwikkelperspectief en haalbaarheidsanalyse Amstelwijck’ behandeld. Dat plan wordt dit jaar uitgewerkt en moet dan in november 2019 opnieuw worden besproken en goedgekeurd door de gemeenteraad.

Uit berichten van bewoners van de naastgelegen Dordtse Hout en uit de planning van de projectmanager komt nu naar voren dat er al in juni gewerkt gaat worden bij Smitzigt. En die locatie is opgenomen in de haalbaarheidsanalyse.
En is de boerderij Smitzigt een monumentenpand?

De VSP wil nu van het college weten of er daadwerkelijk al in juni gestart gaat worden en wat dan die werkzaamheden zullen inhouden. En waarom die al vooraf gaan aan de tweede behandeling in november.

Bovendien, zegt de VSP, hebben de bewoners van de Dordtse Hout om inspraak gevraagd omdat de werkzaamheden zo’n vier jaar gaan duren. En dat op korte afstand van hun wijk. Op dat verzoek is nooit antwoord gekomen en de VSP wil weten of de gemeente wil toezeggen dat die inspraak formeel wordt geregeld.

Foto uit de collectie van het Regionaal Archief Dordrecht

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)