Vuurwerkverkoop vroeg van start

28 december 2017 11:59

Maanden hebben ze er naar uitgekeken en vanmorgen konden ze eindelijk los, de vuurwerkfanaten. In alle vroegte stonden ze op om hun vuurwerk te kopen.

Eén van hen was Peter die zijn vuurwerk in verschillende winkels koopt, hij begon bij Rio Fireworks aan de Rijksstraatweg. "Ik kon er niet van slapen, het is toch vuurwerk. Dat kriebelt, het is het kleine kind in je."

Vooral siervuurwerk gaat mee naar huis. "De grotere dozen koop ik. Dan ben je meer aan het kijken en het geeft meer spektakel. Het mooie is dat er niets gevaarlijks aan is, het kan niet omvallen. En als je wat grotere dozen neemt, dan heb je waar voor je geld. Met een drankje en een oliebol een fantastisch Oud en Nieuw."

Volgens eigenaar Nan Sadal van Rio Fireworks blijft siervuurwerk het meest in trek. " De klappers zijn voor de kleine jongens, maar volwassen mensen pakken tegenwoordig alleen siervuurwerk. Het is wat veiliger en geeft meer plezier."

De vuurwerkverkoop loopt tot en met 30 december. Afsteken mag op 31 december vanaf zes uur 's avond tot 1 januari twee uur 's nachts.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)