Wally: Ik denk wel dat het gaat lukken, maar goed rijd ik niet

Een opfriscursus voor autorijdende senioren. De 80-jarige Wally Oemar Said waagde het er donderdagochtend op. En dat vond hij best spannend.

De cursus begint met een oogtest. Ook wordt er gekeken naar de reactiesnelheid. Daarna wordt de theorie bijgespijkerd. Als laatste komt het spannendste deel: de praktijktest. “Ik denk wel dat het gaat lukken”, vertelt Wally, “maar echt goed rijden doe ik niet.”

Deze dag wordt georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland (VVN). Dat is hard nodig vertelt Jan van Dongen, die met de senioren meerijdt en kijkt of hun rijvaardigheid nog op peil is. “Het is jammer dat het niet verplicht is. Ik ben bang dat de mensen die de cursus echt hard nodig hebben, zichzelf niet durven aan te melden.”

De praktijktest bestaat uit een ritje door de stad. Daarbij wordt gekeken of het nog verstandig is dat de bestuurder achter het stuur plaatsneemt. Maar het rijbewijs verliezen aan het einde van de rit, dat gebeurt niet. Van Dongen: “Mensen komen met een rijbewijs en ze gaan er ook altijd weer mee naar huis. Wij kunnen alleen adviseren te stoppen met rijden of rijlessen te nemen.”

Donderdag stapten ruim 80 ouderen achter het stuur om hun rijvaardigheid te laten keuren. Wally is in ieder geval geslaagd voor de test, hij ging naar huis met een bewijs van deelname.

Wie ook wil weten of de rijvaardigheid nog op peil is kan contact opnemen met de VVN.

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)