Wat doet Dordrecht tegen armoede

11 oktober 2018 12:27

Op een bijeenkomst in De Buitenwacht komt wethouder Peter Heijkoop op woensdag 17 oktober vertellen hoe de stand van zaken is bij de armoedebestrijding in Dordrecht.

De bijeenkomst met politici, ambtenaren, organisaties en bewoners wordt georganiseerd door het Platform tegen Armoede. De avond staat in het teken van het bieden van perspectief.

In Dordrecht is nog steeds veel armoede. Dat uit zich in de vorm van uitsluiting, omdat er niet kan worden deelgenomen aan sport, schooluitjes. Maar ook in slechtere gezondheid, bijv. door minder tandartsbezoek.

Bij een verkiezingsbijeenkomst in februari van dit jaar verklaarden alle politici eenstemmig dat armoedebestrijding de hoogste prioriteit heeft. Wethouder Peter Heijkoop komt nu uitleggen wat er van alle afspreken terecht gekomen is. Hij vertelt wat de Haagse werkelijkheid overdit onderwerp is en wat dat in de echte werkelijkheid voor de financiële armslag van de mensen in de Drechtsteden betekent. Dat gaat gebeuren om 17.30 uur.

Om 15.00 uur begint de bijeenkomst met de opening door Riet Duijkers, voorzitter van het Platform tegen Armoede. Daarna wordt er met ambtenaren en organisaties gepraat. Na de inleiding van Heijkoop wordt er gegeten. Vervolgens wordt het gesprek tot 21.30 uur weer voortgezet.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)