Wedstrijdje textiel inzamelen

Een kapotte broek, een te kleine shirt, iedereen heeft daar wel eens last van. Dat gooien we vaak gewoon weg. Dat kan anders.

Recyclen

“Afval scheiden is erg belangrijk”, vertelt wethouder Rik van der Linden. “In Dordrecht wordt per huishouden per jaar ruim tien tot vijftien kilo in de grijze kliko gegooid. Dat kun je beter scheiden.”


Daarom worden er deze week op zeven scholen, waaronder basisschool Het Kristal, kledingstukken en oude schoenen ingezameld. Het textiel wordt dan naar tweedehandswinkel Opnieuw&Co gebracht. Op die manier kan de kleding goed gerecycled worden.


Bewust

Alle kleding die in de vuilnisbak beland, wordt verbrand in de afvalcentrale. “Zonde”, zegt Arnoud Kik van HVC, “De kleding is een een mooie grondstof om te gebruiken.”


Mensen moeten volgens Opnieuw&Co bedrijfsleider Erik van den Bosch bewust worden gemaakt dat het nodig is om te recyclen. “Als je dat al vroeg leert aan kinderen, nemen de volgende generaties dat vanzelf over.”


25 cent

De deelnemende scholen kunnen rijk worden van het inzamelen, ze krijgen namelijk 25 cent per ingeleverde kilo. De school die de meeste kledingstukken inlevert, krijgen naast het bedrag ook nog een extra prijs. De leerlingen kunnen dan namelijk op bezoek bij het textielcentrum van het tweedehands warenhuis.

www.youtube.com/watch?v=i6uVUKS9B50&t=5s

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)