Weekend van herdenken en vieren

Ook in onze stad wordt op 4 mei uitgebreid stilgestaan bij de Tweede Wereldoorlog. Op zaterdag is het op het Sumatraplein 2 minuten stil tijdens de Dodenherdenking. 

Hieraan voorafgaand is in de Singelkerk een dienst.De burgemeester, leden van de gemeenteraad en Dordtse instellingen zullen kransen en bloemen leggen bij het monument ter nagedachtenis aan de oorlogsslachtoffers. Na afloop is er in de Wilhelminakerk een herdenkingsconcert.

In Dubbeldam wordt ook een herdenking gehouden, op de Begraafplaats Zuidendijk. Namens het gemeentebestuur zal wethouder Van der Linden een krans leggen.


Op zondag is er in de binnenstad Bevrijdingsrock. Het festival waarbij verschillende bands zullen optreden om zo de vrijheid te vieren.

Aangepaste programmering

Op TV Dordrecht wordt ook stilgestaan bij 4 en 5 mei. Op zaterdag is vanaf 18.00 uur een impressie te zien van de Joodse herdenking 'De dag van de vernieting', die voor het eerst ook in Dordrecht gehouden wordt. Vanaf 22.00 uur is ook een samenvatting van de herdenking op het Sumatraplein te zien.

Op 5 mei blikken we terug op de meidagen van 1940 met het bijzondere verhaal van Cornelia Nieuwenhuizen. Ze woonde ruim 40 jaar in Dordt. Bij het bombardement van Rotterdam verloor ze veel familieleden, die nog altijd niet vergeten zijn.

Dit Weekend In Dordt, dat op maandag 6 mei te zien is, staat dit keer vanwege de meidagen in het teken van herdenken en vieren.

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)