Weinig Dordtenaren verrast door OV-staking

Dordtenaren zijn goed voorbereid op de OV-staking. Op het busstation stonden dinsdagmorgen amper mensen. Opvallend: enkele bussen rijden toch.

Lijn 4 en 5 rijden gewoon, dat komt volgens Qbuzz woordvoerder Sharmila Kishna, omdat de chauffeurs op de lijnen geen lid zijn van de vakbond, niet mee willen staken of nog jong zijn. “De jonge mensen hebben geen baat bij staken.”

Naast de twee buslijnen rijden de treinen van en naar Gorinchem ook gewoon. Ook vaart de waterbus volgens de normale dienstregeling. Op Twitter schrijven mensen dat de waterbus een goed alternatief is om naar Rotterdam te komen.

In vrijwel het hele land ligt het openbaar vervoer plat, omdat werknemers staken voor een beter pensioen. De nieuwe actie is nodig omdat er nog geen zicht is op een pensioenakkoord. Eind vorig jaar mislukte het overleg tussen vakbonden, kabinet en werkgevers over pensioenen. "We vinden het vervelend voor reizigers, maar we doen dit ook voor hen", zegt Brigitta Paas, bestuurder bij FNV Streekvervoer, tegen RTV Rijnmond. "Voor een goed pensioen voor iedereen. Het is tijd dat het kabinet over de brug komt."

youtube.com/watch?v=nYaQ1DzHEUk

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)