Winnaar ‘De Scheffer’ bekend

RaQuel van Haver is de winnares van de ‘De Scheffer’, de aanmoedigingsprijs van de Vereniging Dordrechts Museum die elke twee jaar wordt uitgeloofd. Zij kreeg de prijs voor haar schilderij ‘Hookers in Toilets’, waarop prostituees in Zimbabwe staan. Het schilderij wordt aangekocht samen met twee kleinere doeken.

Het werk is te zien op de tentoonstelling ‘De Scheffer’ die op 31 oktober van start is gegaan. RaQuel van Haver schildert beelden van de straat. Jongeren in de Bijlmer, waar ze haar atelier heeft, straatjeugd in Lagos. Het is een van de redenen waarom voor haar werk is gekozen. “Met haar werk bewijst RaQuel van Haver dat de schilderkunst springlevend is”, zegt Gerrit Willems, conservator moderne en hedendaagse kunst.
De expositie is een overzichtstentoonstelling van de winnaars van de jaren 2003 tot 2015 in het kader van het 175-jarig jubileum, naast de zaal die is ingericht met het werk van RaQuel van Haver. Ook de oorspronkelijke tentoonstelling is nog tot april 2018 te zien.
Ary Scheffer liet een legaat na om jonge kunstenaars te stimuleren. Zijn nazaten hebben dat voortgezet en daaruit is het Schefferfonds opgericht.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)