Zwaan Poetin weer terug in vijver

Poetin, de zwaan die twee weken geleden werd gebeten door een hond, zwemt sinds zondagmiddag weer rondjes in de vijver aan de Nassauweg.

De zwaan werd door de DierenSOS en de Zwanengroep Zuid-Holland naar Vogelopvang de Wulp in Den Haag gebracht. Hij had een wond onder zijn vleugels en moest verzorgt worden omdat het ontstoken was. Het dier is door de buurt tot Poetin gedoopt, vanwege zijn zijn zwartgallige gedrag.

Een antibioticakuur en zorg hielp Poetin zo goed, dat zondag werd besloten hem weer terug te brengen. De zwaan sloeg wild met zijn vleugels en was chagrijnig.

Toen Poetin losgelaten werd ging hij niet gelijk naar zijn gezin, maar dat is normaal volgens de vogelkenners. Het gezin en hun vader moeten weer even aan elkaar wennen.

Voorlopig zit vader nog vaak aan de kant, zijn veren zijn door de behandeling nog niet waterdicht. Dat moet hij zelf weer vet maken. De verwachting is dat Poetin zich in de loop van de week weer vaker in het water bij zijn gezin laat zien, want een zwanenpaar blijft bij elkaar tot de dood hen scheidt.

www.youtube.com/watch?v=G_teHylxzok

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)