‘Je doet het met elkaar’: Music & Dance Experience bij Jong Jubal

13 oktober 2021 10:03

Voor de allereerste keer een muziekinstrument oppakken en bespelen: afgelopen zaterdag kon dat bij Jong Jubal tijdens de gratis Music Kids ‘Music & Dance Experience’. De opkomst was groot voor de club die meerdere malen Nederlands- en Europees kampioen is geworden.

“Natuurlijk was het afgelopen weekend de bedoeling om animo voor de vereniging te winnen. Jongeren zijn immers de basis voor de club. Maar we proberen ook echt wat voor de gemeente te betekenen”, zegt Ronald van der Windt. Hij is de nieuwe voorzitter van de club. “Jubal en Jong Jubal zijn bij veel activiteiten in de stad aanwezig. Denk maar aan Koningsdag of de Dodenherdenking. Op deze manier dragen we bij aan de cultuur in de Dordtse samenleving.”

Blazen op een kleurrijke kunststof trombone, trommelen op een emmer of dansen met een vlag: kinderen uit groep 4 en 5 konden tijdens de Music & Dance Experience van alles uitproberen. “Ik vond het zo leuk om te doen”, vertelt één van de jonge deelnemers. “Ik heb net op de trombone geblazen, maar ik wil straks ook nog meedoen met de vlaggenmeisjes.” Eén ding weet ze in ieder geval zeker: ze gaat op Jong Jubal.


Benieuwd wat de vereniging nog meer voor Dordrecht betekent? Bekijk het hier:

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)