‘Kan het niet goedkoper?’; discussie over De Paddenstoel gaat verder

24 november 2021 12:43

“Het is een goed initiatief, maar moet het zoveel geld kosten?” vraagt raadslid Theo Oostenrijk van het CDA dinsdag aan de commissie. De discussie over het nieuwe spartelvijver in het Wantijpark blijft een pijnpunt. De kosten lopen op en dat leidt tot onrust. Oostenrijk: “Kan het niet goedkoper?”

De Paddenstoel dateert uit 1960 en verkeerde is slechte staat. Het badje is inmiddels gesloopt en zou in dezelfde vorm worden teruggebouwd, gecombineerd met een waterzuiverings- en toiletgebouw. Bij de sloop bleek dat de grond vervuild was en gesaneerd moest worden. Al met al komt het erop neer dat de kosten ruim 7 ton hoger uitvallen dan begroot. De totale kosten bedragen nu 1,7 miljoen euro.

Lees ook: Kosten renovatie De Paddenstoel vallen veel duurder uit

Niet iedereen in de raad is het eens met het punt van Oostenrijk. Raadslid Glen Nederhof van Beter voor Dordt vindt de extra kosten duidelijk. “Het is logisch dat er tegenslagen waren”, laat hij weten. In 2019 werd de renovatie begroot op 950.00 euro. Ondertussen wordt er gesproken over een kostenplaatje van 962.285 euro. Dat is een verschil van 12.285 euro.

Aydin Gündogdu van Fractie Nijhof: “We zijn de laatste partij om dit project tegen te houden, maar we maken ons zorgen over deze en andere kostenoverschrijdingen. We vragen ons oprecht af: wat is verantwoord bij dit soort projecten qua overschrijdingen?” Gündogdu stelt daarom de vraag: ”Moeten we niet rekening houden met een bepaald percentage aan overschrijdingen dat standaard gaat worden bij alle projecten?"

Dat is ook precies waar Oostenrijk op aanhaakt. De kosten voor het overdekt zwembad bij de Dubbel werden volgens hem gerealiseerd voor de helft van de kosten van de spartelvijver. “Hoe rijm je de kostenoverwegingen met elkaar af?”, benadrukt hij in de commissie.

Hoewel er dinsdag tijdens de commissievergadering overwogen werd om een debat te organiseren over de extra kosten, besluiten de aanwezige partijen uiteindelijk dat de CDA vragen moet opstellen aan het college. Raadslid Robin Noldus van de VVD benadrukt wel dat er druk zit op de uitvoering van het badje.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)