“Het stelt niks voor, alleen zichzelf” Een kijkje achter de schermen van de beeldenroute in Park Merwestein

In het kader van 800 stadsrechten staan in Park Merwestein sinds april beelden van elf kunstenaars. Allemaal hebben ze iets te maken met de omgeving waarin ze staan. De makers lieten zich vooral inspireren door bomen. Maar wat willen ze eigenlijk met hun werk zeggen?

RTV Dordrecht sprak met een aantal kunstenaars wiens werken samen de beeldenroute ‘Stad in Beeld, Beeld in Park vormen’.

Eén van hen is Henk van Bennekum. Hij heeft twee werken gemaakt die nu in het park te zien zijn: De Boom Omarmd en Gestapeld Labyrinth. “Dit duurt twee jaar voor je het in elkaar hebt zitten,” vertelt Van Bennekum bij laatstgenoemde kunstwerk. “Het is een object. Ik zeg altijd zo: Het stelt niks voor, alleen zichzelf.”

De kunstenaar wil vooral dat iedereen erin kan zijn wat hij of zij wil. “Het is een aantal elementen die ik herhaal en op die manier in elkaar zet zodat het heel ruimtelijk werkt. Je kunt je voorstellen dat je het eindeloos zou kunnen uitbreiden. Je kunt het zien als een detail van een molecule, maar het kan ook een ruimtevaartschip zijn, van alles dus.”

Benieuwd wat Van Bennekum nog meer bedoelt met zijn werken? Hij legt het uit in de onderstaande reportage. Later deze week en volgende week zijn nog meer interviews met kunstenaars te zien op TV Dordrecht.

www.youtube.com/watch?v=SCZSGI5kJ_g

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)