De Graafschap een paar maatjes te groot voor FC Dordrecht (5-0)

FC Dordrecht leed op bezoek bij De Graafschap vrijdag een harde nederlaag in de eerste divisie. In stadion De Vijverberg in Doetinchem werd het 5-0 voor de gastheren. De ploeg van trainer Claudio Braga werd overklast door de Achterhoekers.

FC Dordrecht speelde een bijzonder zwakke eerste helft. Zeker de 2-0 van Mohamed Hamdaoui was onthutsend. Na een kort één-twee rond de middenlijn liep de vleugelspeler van de ‘Superboeren’ zo door naar het zestienmetergebied, zijn afronding was zuiver, niet hard maar wel raak.

De Schapenkoppen leken in de tweede helft in het zadel geholpen te worden. Ted van de Pavert trok de doorgebroken Pedro Marques in het strafschopgebied naar de grond en ontving rood. Marques miste de penalty vervolgens. De Graafschap sloeg een minuut in ondertal toe. Daryl van Mieghem gooide de wedstrijd met de 3-0 in het slot om weer één minuut daarna de 4-0 te maken. Het slotakkoord was voor Jeremy Helmer die de 5-0 maakte.

De nederlaag zorgt ervoor dat FC Dordrecht hekkensluiter blijft in de eerste divisie met slechts zes punten. De achterstand op nummer negentien MVV bedraagt drie punten. Die twee ploegen spelen dinsdagavond op de Krommedijk tegen elkaar in het eerste bekerduel van het seizoen.

www.youtube.com/watch?v=mwsGL6ZupBc

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)