'Dordtenaren kijken voor het vaderland naar het Songfestival'

Donderdagavond is het zover... Nederland treedt op in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival. Duncan Laurence gaat dan het nummer Arcade zingen. Volgens de Bookmakers staat ons land hoog in de ranglijsten. Maar wat vinden de Dordtenaren van het nummer?

Een aantal mensen heeft niet zo veel met het Songfestival, dat dit jaar in Tel Aviv in Israël plaatsvindt. "Maar voor het vaderland wil ik wel kijken”, vertelt een glazenwasser in de stad. Een ander kijkt liever naar iets ruigers: “Ik hou er helemaal niet van, ze kunnen beter een concert van Pink Floyd uitzenden.”

Er zijn niet alleen maar negatieve reacties. “Ik vind dat Nederland een goed nummer heeft, ze hebben er goed over nagedacht”, vertelt een fanatieke kijker enthousiast. Een oudere vrouw noemt het festijn 'top-amusement' en zit niet alleen donderdag voor de buis. Ook zaterdag tijdens de finale kijkt ze. “Het is een mooie gelegenheid voor nieuwe talenten die hierdoor door kunnen breken.”

Maar voor Duncan Laurence zaterdag op mag treden, moet hij zich nog wel bewijzen. Donderdag moet hij in de top tien van de halve finale belanden om zaterdag in de finale om de website te strijden.

Foto: ©Eurovision Song contest / Thomas Hanses

www.youtube.com/watch?v=YovRdYFsdeQ

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)