'Gewoon praktisch': open dag bij naturistencamping

Voor veel mensen rust er toch nog een taboe op: naakt recreëren. Om dat te doorbreken hield de Dordtse naturistenvereniging Goed Af dit weekend een open dag. Zo kon iedereen kennis maken met 'lekker bloot lopen'.De open dag is een onderdeel van de landelijke open dagen van de Nederlandse Naturistenverenigingen. Er wordt in het Dordtse Amstelwijck al langer naakt gerecreëerd op het terreain van de vereniging. Er zijn verschillende standplaatsen voor caravans, er is een zonneweide en een gloednieuw zwembad, vertelt woordvoerder Ellen van Wietingen in het radioprogramma Studio De Witt.

Er wordt eigenlijk geen onderscheid meer gemaakt tussen naturisten en nudisten. "Naturisten gingen vroeger meer uit van het ervaren van de natuur, waarbij de mens een onderdeel is van die natuur", zegt Van Wietingen. "Nudisten waren meer praktisch, ze vinden naakt rondlopen gewoon prettig en makkelijk." Vroeger dronken naturisten bijvoorbeeld ook geen alcohol en rookten niet, maar dat is al lang niet meer zo.

"We zijn eigenlijk een gewone vereniging met een camping, met als enige verschil dat, als het lekker weer is, iedereen bloot loopt. Het is praktisch: er zijn bijvoorbeeld geen verschillende douches voor mannen en vrouwen. Je hoeft je dus niet om te kleden in een krap pashokje," zegt van Wietingen. 

Mensen die nog willen kennismaken met naakt recreëren en de open dag gemist hebben, kunnen gewoon contact opnemen met de vereniging. Iedereen is welkom een een middag te komen zonnen.
Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)