VIDEO: 800 pakken pasta voor Voedselbank

29 mei 2020 12:24

De Voedselbank in Dordrecht nam donderdagmiddag 800 pakken spaghetti en macaroni in ontvangst. De donatie werd gedaan door Stichting Everyday Heroes. De Voedselbank had in maart een oproep aan Dordtenaren gedaan om hen te helpen de coronatijd door te komen.

De Voedselbank ondersteunt momenteel zo’n 380 huishoudens, dat is wat meer dan normaal sinds de coronacrisis. Dat komt volgens de Voedselbank doordat er wel nieuwe instroom is, maar ze op dit moment geen afrondende gesprekken plaatsvinden met klanten die weer op eigen benen kunnen staan.

De pakketen van Everyday Heroes zijn dan ook zeer welkom, maar andere steun krijgt de Voedselbank ook van alle kanten. Zo worden er dagelijks donaties gedaan door particulieren en bedrijven. De pasta krijgt de liefdadigheidsinstelling uit handen van Everday Heroes. Normaal gesproken helpt dit goede doel mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt door middel van zogeheten power certificaten.


"Die zetten we in om de laatste obstakels op weg naar een baan weg te nemen", legt Niels Agterberg van Everyday Heroes uit. "Dus bijvoorbeeld een elektrische fiets voor iemand die slechte knieeën heeft of een veiligheidscertificaat voor iemand die in de bouw gaat. Daarin werken we samen met de gemeente en daar kwam de vraag vandaan of we mensen met afstand tot de arbeidsmarkt niet ook op een andere manier kunnen steunen, bijvoorbeeld op het gebied van voedsel."

Zo gezegd, zo gedaan. Agterberg plaatste een oproep bij bedrijven in de regio en de pasta stroomde binnen. "Daar is massaal gehoor aan gegeven, veel meer dan gedacht eigenlijk. Daarom geven we vandaag 800 pakken pasta weg. Volgende maand volgt er zelfs nog een levering."

Omdat veel vrijwilligers wegens hun leeftijd thuis moesten zitten, sprongen onder meer Het Rode Kruis, horeca-ondernemers en studenten bij om dit gat aan vrijwilligers op te vullen. Na 1 juni keren de meeste vaste vrijwilligers terug, omdat dan de coronamaatregelen versoepelen. De Voedselbank is zeer dankbaar voor alle steun die zij de afgelopen tijd hebben ontvangen.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)