Zwarte Zwaantje opgeknapt door Leefwerf De Biesbosch

10 januari 2020 10:58

De voormalige stoompont van Gorinchem ziet er weer als vanouds uit. Het schip is in de Kerstvakantie op een werf in Hardinxveld-Giessendam flink onder handen genomen.

De voormalige stoompont van Gorinchem ziet er weer een stuk beter uit. Het schip is in de Kerstvakantie op een werf in Hardinxveld-Giessendam flink onder handen genomen. De Dordtse Stichting Leefwerf De Biesbosch heeft ervoor gezorgd dat het Zwarte Zwaantje opgeknapt kon worden. De organisatie zet zich in voor het behoud van drijvend erfgoed in onze stad en omgeving.

Het schip werd gerepareerd en bovendien geschilderd in de originele ivoorwitte kleur. Elio Barone van Stichting Leefwerf De Biesbosch: ‘We zijn blij dat haar casco zo goed is, maar het verbaasd mij persoonlijk niet. Ze is met zoveel vakmanschap gebouwd bij De Klop in Sliedrecht, op een steenworp afstand van Neptune Marine, waar ze nu licht. Het is niet voor niets dat de Drechtsteden nu nog steeds een maritieme topregio is, kwaliteit verkoopt zichzelf. ’

De stichting heeft een subsidie aangevraagd bij de provincie om de stuurhut, de schoorsteen en de brug terug te bouwen, zodat het schip straks ook weer herkenbaar is als stoompont. Het is nog niet bekend of de subsidie wordt toegekend. De eerdere opknapbeurt werd gesponsord door het bedrijf Neptune Marine.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)