Aangepaste noodverordening: skatebaan en Cruyff Court weer open

De veiligheidsregio Zuid-Holland-Zuid heeft maandag een aangepaste noodverordening gepresenteerd waarmee invulling wordt gegeven aan de aangepaste regels om verspreiding van het coronavirus te beperken. Die nieuwe maatregelen werden op 6 mei door minister-president Rutte gepresenteerd. De vorige noodverordening vervalt hiermee.

Voor Dordrecht betekent de aangepaste noodverordening onder andere dat de Skatebaan Zwijndrechtse brug en de Cruyff Court e.o. in Stadspolders maandag weer open gaan. Daarnaast wordt het verbod op recreatief nachtverblijf ingetrokken. "Conform de landelijke lijn blijft het verboden om gemeenschappelijk sanitair bij recreatieparken, vakantieparken, kampeerterreinen, kleinschalige kampeerveldjes, parken, natuurgebieden, jachthavens en stranden geopend te houden." De regels voor de markten zoals die de afgelopen twee weken van kracht waren, blijven voorlopig ongewijzigd.

Voorzitter van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid Wouter Kolff: "Ik ben er trots op dat de meeste mensen uit de regio de maatregelen goed opvolgen. Daar wil ik graag mijn waardering voor uitspreken, want ik begrijp hoe langer het duurt, hoe lastiger het is vol te houden. Maar onthoud: Het gaat om jouw opa en oma of om jouw kwetsbare oom of buurvrouw. Of misschien wel om jouzelf. We doen het om de kwetsbaren in de samenleving te beschermen en om een onbekend virus in te dammen. En vergeet ons zorgpersoneel niet: zij werken bijzonder hard en hebben ook tijd nodig om rust te nemen."

"We doen een oproep aan iedereen om solidair te zijn en om de regels op te volgen, zodat we niet opnieuw in de situatie komen om gebieden te moeten afsluiten. Overal geldt dat er 1,5 meter afstand van elkaar gehouden moet worden. Als je met drie personen of meer samen bent, dan moeten alle personen 1,5 meter tot elkaar en andere mensen in de omgeving aanhouden", aldus de Veiligheidsregio Zuid-Holland-Zuid

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)