Aantal griepprikken voor personeel Albert Schweitzer ziekenhuis verdubbeld

Het Albert Schweitzer ziekenhuis krijgt dit jaar achthonderd griepprikken om haar personeel te vaccineren tegen griep. Dit aantal is verdubbeld ten opzichte van vorig jaar, toen er vierhonderd werden ontvangen.

In het ziekenhuis was het voor personeel maandag voor de eerste keer van dit seizoen mogelijk om de prik te krijgen. “Dit jaar zijn er vier variaties van de griep in het vaccin gedaan en daarmee hopen we dat dit een beter effect heeft op de mensen”, zegt arts-microbioloog Inge Huijskens. “Zo hopen we ook medewerkers te overtuigen om de prik te komen halen.”

Door het dubbele aantal vaccinaties hoopt het ziekenhuis dat er meer personeel ingeënt wordt.


Personeel op de Intensive Care (IC) heeft de mogelijkheid om elkaar te vaccineren en de medewerkers van de afdeling Oncologie krijgen een persoonlijke uitnodiging voor de prik, maar voor andere medewerkers wordt de griepprik ook aangeraden.

Hein Geerts, werkzaam op de afdeling Nucleaire Geneeskunde, kwam ook langs voor een vaccinatie. “Ook op deze afdeling is het zeker belangrijk om jezelf te beschermen, en daarmee bescherm je ook de patiënten op die afdeling. We nemen het zekere voor het onzekere.”

www.youtube.com/watch?v=0Ln0Gm7MV_w

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)