Al 50 jaar balletles bij Maryanne van der Ploeg

Op 19-jarige leeftijd begon ze al met haar grote droom en nu is ze nog steeds actief: de balletschool van Maryanne van der Ploeg bestaat vijftig jaar.

Het jubileum was voor Van der Ploeg en verschillende leerlingen reden voor een feestje, dat dinsdag werd gevierd in de balletschool. Corine Stam is een van die balletleerlingen en is al bijna 45 jaar in de school te vinden. Daar komt voor haar voorlopig ook nog geen einde aan.

“Het is een onderdeel van mijn leven geworden. Op de vrijdagavond komt er vrijwel nooit iets tussen, ik ben wekelijks hier en ik en ik hoop hier nog lang rond te mogen dansen.”

Cadeaus voor het bijzondere jubileum wilde Maryanne niet. Voor iedereen die op het feest aanwezig was, was het wel mogelijk te doneren voor het Prinses Beatrix Spierfonds. “Dansers hebben veel last van hun spieren en soms als ze op latere leeftijd nog dansen, lukt het helemaal niet meer", legt Van der Ploeg uit waarom er precies voor dit goede doel gedoneerd kan worden.

Het Princes Beatrix Spierfonds is een stichting die geld inzamelt voor het bestrijden van spierziekten en steunt de mensen die met deze ziekten te maken hebben.

www.youtube.com/watch?v=Y6jvY9WuVS8


Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)