Albert Schweitzer ziekenhuis start met vaccineren: 'dit voelt echt goed'

08 januari 2021 08:59

Vrijdagochtend rond 8.00 uur was het voor het Albert Schweitzer ziekenhuis eindelijk zo ver: het ziekenhuis begon met het vaccineren van het personeel. Eén van de eerste gevaccineerde werknemers is ambulanceverpleegkundige Annemiek: “Een fijn gevoel dat het eindelijk gebeurd is. We hebben lang moeten wachten, maar denk dat we aan het begin van het einde staan.”

Als eerste aan de beurt zijn medewerkers van de spoedeisende hulp, de intensive care en van de corona-afdelingen van het ziekenhuis. De rest van het ziekenhuispersoneel is, volgens het schema van de overheid, rond april aan de beurt. 


Toch verandert er voorlopig nog niet veel voor het al gevaccineerde personeel. Voorzorgsmaatregelen blijven van kracht en er moet natuurlijk nog een tweede prik gezet worden. Verpleegkundige Marianne Akkermans, ook als één van de eersten aan de beurt, is blij: "Ik heb de afgelopen tijd te veel mensen naar de IC gebracht of zien overlijden aan covid. Dus deze prik voelt voor mij echt goed."

De vaccinatie neemt een stuk ongerustheid weg voor het personeel, vertelt Marianne: "Ik ben zeker de eerste golf bang geweest, echt bang. De tweede golf was minder eng, ik heb toen ook covid gehad met gelukkig milde klachten. Maar in het begin, toen er nog niets bekend was, was het echt eng om te werken op mijn afdeling."

Ook Annemiek heeft geen twijfels over het vaccin: "We zijn nu al zo lang hiermee bezig en er is genoeg over bekend." Voor wie twijfelt heeft de ambulanceverpleegkundige een advies: "Lees je goed in, zoek informatie en laat je adviseren. Wie dan nog niet wil, ja dat is je goed recht natuurlijk."

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)