Albert Schweitzer-ziekenhuis is door z'n 800 griepprikken heen

08 november 2019 15:25

Personeel van het Albert Schweitzer ziekenhuis heeft alle 800 griepvaccins 'opgemaakt'. Voor het eerst verdubbelde het ziekenhuis dit najaar het aantal preventieve prikken tegen het influenzavirus van 400 naar 800. Dit in een poging om meer zorgverleners te beschermen en daarmee uiteraard ook kwetsbare patiënten zo veel mogelijk te vrijwaren van griep.

"Kennelijk ligt de prikbereidheid hoger dan we lange tijd dachten", aldus een woordvoerder. "We hebben er dit jaar ook extra aandacht aan gegeven en afdelingen de gelegenheid geboden om elkaar zelf onderling te prikken, of een prikservice naar de afdeling toe te halen." Dat heeft dus vruchten afgeworpen.

Het ziekenhuis analyseert nog waar de prikken voornamelijk zijn 'terechtgekomen'. "We streven in de eerste plaats naar bescherming op de hoogrisicoafdelingen, zoals de Intensive Care en Oncologie, waar patiënten doorgaans erg zwak zijn. Maar de bescherming tegen griep binnen een gemeenschap zoals een ziekenhuis werkt ook wanneer zo veel mogelijk medewerkers met direct patiëntencontact de inenting krijgen. De Gezondheidsraad en de RIVM adviseren dit dan ook."

Nog niet besloten is of het ziekenhuis volgend jaar het aantal verder nog optrekt. "Het is beslist interessant om te ondervinden waar de grens ligt van het aantal medewerkers dat de prik wil ontvangen", aldus de woordvoerder. Landelijk schommelt dat percentage onder ziekenhuismedewerkers rond de 20 procent. Met de 800 stuks uitgedeelde prikken is het ASz dit gemiddelde dit jaar al flink voorbijgeschoten.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)