Albert Schweitzer ziekenhuis start met 24 oriëntatie- en ontwikkelverpleegkundigen

21 juli 2021 14:00

Stel, je wilt werken in het ziekenhuis. Je hebt je opleiding afgerond, maar mist ervaring. Het Albert Schweitzer ziekenhuis is daarom gestart met het ‘Oriëntatie- en ontwikkelprogramma’. Afgelopen maand zijn er 24 verpleegkundigen aangenomen die de komende periode kunnen ontdekken welke afdeling het best bij hun past.

“Zonder ervaring is het best moeilijk om te bepalen welke afdeling je het leukst vindt", geeft Jarno van Breenen aan. Hij is afdelingshoofd van het programma en vice-voorzitter verpleegkundig stafbestuur van het ziekenhuis. “Door op allerlei verschillende afdelingen te werken en rond te kijken, krijgen ze daar een beter idee van en kunnen ze uiteindelijk kiezen waar zij vast willen werken.”

Een van de 24 nieuwe verpleegkundige is Anouk van Die. Zij is vorige week begonnen op de afdeling neurologie. “Ik word deze ingewerkt en over een paar weken ga ik echt starten.” Anouk weet ook nog niet op welke afdeling zij wilt werken. “Ik had al eerder stage gelopen bij het Albert Schweitzer, op een andere afdeling. Ik merkte wel dat ik het ziekenhuis al heel leuk vond, maar ik wist nog niet welke afdeling echt goed bij mij past. En zo hoop ik daar wel achter te komen.”

Anouk laat het vooral op zich afkomen. “Ik merk dat ik de ouderenzorg erg leuk vind, dus misschien de geriatrie.”

Jarno zegt dat er wel degelijk verschil zit in de nieuwe personeelsleden van het ziekenhuis. “Sommigen zijn net afgestudeerd, maar anderen werken al een tijdje in verpleegtehuizen en krijgen nu de kans om hier te komen werken. Het is tegelijkertijd een mooie mogelijkheid om het personeelstekort op te vangen.

Het ziekenhuis verwacht in februari weer nieuwe plekken te hebben in het programma. Dan zijn de eerste oriëntatie- en ontwikkelverpleegkundigen doorgestroomd naar hun eigen afdeling.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)