Albert Schweitzer ziekenhuis vol spandoeken voor beter CAO

Verpleegkundigen van de afdeling Intensive Care van het Albert Schweitzer ziekenhuis hebben deze week in locatie Dordtwijk spandoeken opgehangen om aandacht te vragen voor een beter CAO Ziekenhuizen. Het zorgpersoneel bereidt zich samen met de vakbonden voor op een landelijke actiedag op 20 november.

Met het ophangen van de spandoeken willen de verpleegkundigen hun collega's "wakkerschudden over wat er op het spel staat", staat in een verklaring van het Albert Schweitzer ziekenhuis te lezen. Volgens het ziekenhuis is het niet de bedoeling dat er "een fanatieke harde stakingsactie op poten wordt gezet".

Op woensdag 20 november leggen ziekenhuismedewerkers in het hele land hun werk neer in niet-spoedeisende zaken. Daarmee willen ze een betere cao afdwingen bij hun werkgevers.

De vakbonden willen een structurele salarisverhoging van 5 procent en een extra toeslag op loon als medewerkers op het laatste moment worden opgeroepen om te werken. Daarnaast moeten er ook maatregelen komen om de werkdruk te verlichten.

Voor zover bekend wordt er op 20 november niet in het Albert Schweitzer ziekenhuis gestaakt. Wel heeft de Raad van Bestuur van het ziekenhuis aan hun personeel gevraagd acties op tijd aan te kondigen. Zo kunnen zij de patiënten en het publiek informeren.

De Raad van Bestuur respecteert uiteraard dat medewerkers opkomen voor hun belangen. Wel is aan eventuele actiecomités met klem gevraagd om voorgenomen acties tijdig aan te kondigen. We kunnen onze patiënten en het publiek dan duidelijk informeren en maatregelen nemen om de patiëntveiligheid te waarborgen.

De onderhandelingen voor de nieuwe CAO spelen zich landelijk af tussen de vakbonden namens de werknemers en de branchevereniging NVZ namens de werkgevers (de ziekenhuizen). Sinds juni zitten de onderhandelingen vast.

Foto: Albert Schweitzer ziekenhuis

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)