Ali Kersbergen: 'Mijn zoon voelde zich niet meer welkom in de kerk'

De Dordrecht Pride gaat dit jaar vanwege de coronamaatregelen niet door. Maar een Pride blijkt nog hard nodig in 2020. Zo blijkt onder andere uit het verhaal van Ali Kersbergen. Haar homoseksuele zoon voelde zich niet meer welkom in de kerk nadat hij uit de kast kwam.

De zoon van Ali Kersbergen was 16 jaar toen hij uit de kast kwam. "Mijn zoon voelde zich toen afgewezen en is toen niet meer naar de kerk gegaan."Ali was daar erg van geschrokken. "Ik heb mij behoorlijk eenzaam gevoeld een aantal jaren, want ik kon er met niemand uit de kerk overpraten."

Ali is zich daarna actief gaan inzetten voor ‘Wijdekerk’. Dat is een stichting die geloof en lhbti samenbrengt. "We ondersteunen elkaar en we hebben een team." Wijdekerk heeft een landkaart op hun website waar op te zien is welke kerken plaats bieden aan de lhbti-gemeenschap. Een hoop kerken staan ook nog niet op de lijst.

"Ik vind dat niemand zich afgewezen mag voelen door god en als wij, als kerk, daar regels voor stellen belemmeren wij de weg naar god. We moeten ze juist ondersteunen." Er is zo volgens Ali nog een lange weg te gaan.

Rectificatie: In de videoreportage suggereert de voice-over dat de zoon van Ali niet meer welkom in de kerk zou zijn. Dat is niet juist geformuleerd. Na zijn coming-out voelde haar zoon zich meer welkom.

www.youtube.com/watch?v=hwTOykUVO0U

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)