Alle dichters verzamelen!

Dordrecht is op zoek naar een nieuwe stadsdichter. De kandidaten kunnen zichzelf aanmelden maar kunnen ook voorgedragen worden. Daarna kiest een jury verkozen tijdens een avond waarop drie geselecteerde kandidaten een gedicht voordragen rond het thema 800 jaar Dordrecht.

Met het voorstel voor de benoeming van de nieuwe stadsdichter geeft het gemeentebestuur gehoor aan de wens van de gemeenteraad. Die wilde dat de stadsdichter na vijf jaar weer in het leven geroepen werd.

In 2001 werd Jan Eijkelboom voorgedragen als stadsdichter. Dordrecht was daarmee de tweede gemeente in Nederland die een stadsdichter had. Na het overlijden van Eijkelboom in 2008 volgde dichter Marieke van Leeuwen hem op tot zij in 2014 stopte.

Het stadsdichter zijn is niet onverdienstelijk. De dichter ontvangt een vergoeding van 5000 euro per jaar. Naarnaast krijgt hij of zij 2000 euro voor het organiseren van activiteiten. Daarvoor levert de stadsdichter minstens acht keer per jaar een bijdrage aan gebeurtenissen in de stad.

De jury van drie deskundigen wordt door het gemeentebestuur aangesteld. Wanneer de gemeenteraad een besluit neemt is nog niet bekend.

www.youtube.com/watch?v=nwpZVvUs_lU

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)