App informeert jongeren over ziekte door middel van game

Zes havo en vwo scholen uit de Drechtsteden en het Albert Schweitzer ziekenhuis ontwikkelden samen een app waarmee kinderen kunnen leren over de ziekte AOS. Het ziekenhuis kan kinderen die de diagnose AOS krijgen, door middel van een spel op een leuke manier voorzien van informatie over hun ziekte.

Emily Somohardjo, de bedenker van de app Emily vertelt, kreeg als kind zelf de diagnose AOS. Ze keek voor het maken van de app naar haar eigen ervaringen en waar ze als kind tegenaan liep. "Ik wilde iets bedenken waar je als kind de informatie krijgt op een laagdrempelige manier en om de taboe eraf te halen.” In de app is Emily zelf de hoofdpersoon en het karakter waarmee je het spel speelt.

"We moeten heel veel ingewikkelde dingen uitleggen. Maar je bent altijd op zoek naar een betere en slimmere manier om dit te doen", vertelt Marcel Wilschut van het Albert Schweitzer ziekenhuis. "Dus hoe krachtig kan het zijn door een game in te zetten om op een eenvoudige en gezellige manier moeilijke informatie op te nemen?"

"Als je de app opent, dan zie je mij", vertelt Emily. "Dan vertel ik een beetje een persoonlijk verhaal. Vervolgens komt er een caracter van mij. Je kunt dan kiezen tussen een kleine of een grote Emily. En dan gaan we samen alle levels doorlopen om zo meer over de aandoening te leren.

www.youtube.com/watch?v=1VjS7SyK2KA

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)