Arrestatieteam in actie op Stationsplein

15 mei 2019 14:55

Het arrestatieteam van de politie heeft woensdagmorgen een man aangehouden op het Stationsplein. De man is aangehouden op verzoek van de politie in Antwerpen. Hij is overgebracht naar een politiebureau en wordt later overgebracht naar België.

Getuigen zagen dat de man iets voor 08:00 uur door agenten werd geblinddoekt en meegenomen in een onherkenbare politieauto. “Het was chaos want ze hadden de weg geblokkeerd, maar het ging wel heel snel”, vertelt een man die de arrestatie zag gebeuren.


Bij de man zat ook een vrouw in de auto, zij is door agenten gecontroleerd en mocht haar weg vervolgen. Wat er met de auto van de verdachte is gebeurd is niet bekend.

Getuige waren onder meer taxichauffeurs en medewerkers van de Broodzaak en Albert Heijn. “Het ging erg snel, binnen 5 minuten waren ze weer weg. Ik ben benieuwd waarvoor hij is opgepakt", vertelt een van hen. Een ander vult aan: “Een klant zei dat er buiten iets aan de hand was en toen zag ik allemaal politie en auto’s. Volgens mij hebben ze iemand meegenomen.”

De arrestatie vond plaats op een drukke plek, maar volgens de woordvoerder van de politie was er geen gevaar voor omstanders. “De agenten zoeken altijd naar het juiste moment om in te grijpen en houden daarbij de controle. Alleen als de situatie veilig en verantwoord is komen ze in actie. Snelheid en overrompeling zijn onze kracht.”

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)