ASz wil MDL-patienten meer laten wandelen

Het Albert Schweitzer ziekenhuis gaat zestien weken lang een uur per week wandelen met maag-, darm- en leverpatiënten. Vaak hebben zij naast hun specifieke klachten als diarree of bloedverlies ook algemene klachten.

“We merken dat veel patiënten ook vermoeidheids- en gewrichtsklachten hebben, maar ook last hebben van somberheid,” zegt MDL-arts Vincent de Jonge. “Door de ziektes verliezen sommigen het vertrouwen in hun lichaam.”

Het ziekenhuis heeft hier met het wandelproject dus iets op bedacht. “Wandelen is een activiteit waar bijna iedereen aan mee kan doen,” zegt MDL-verpleegkundige Thea Korpershoek. “Iedereen kan zelf bepalen hoeveel energie er in de wandelen gestoken wordt of een eigen tempo bepalen.

De Jonge: “of je nu één of twintig rondjes per uur loopt, of achteruit loopt: het maakt niet uit. Iedereen kan zich aanmelden. We hopen dat er groepjes ontstaan en dat mensen het lopen gezamenlijk vol blijven houden.”

De artsen en verplegers van het ziekenhuis lopen zelf ook mee. Op dinsdag 30 maart vertrekt de groep vanaf 17:30 uur voor het eerst vanaf de atletiekbaan.

Foto: Thea Korpershoek en Vincent de Jonge wandelen een stukje.

www.youtube.com/watch?v=xb_vodoy-FE&ab_channel=RTVDordrecht

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)