Bach-special op TV Dordrecht

Exact een maand voor de nieuwe editie van het Bach festival blikken wij op TV Dordrecht nog 1 keer terug op de bijzondere editie van vorig jaar.

Het festival vond door corona bijna alleen online plaats, maar leverde een paar unieke concerten op. Onze Bach-special is Eerste Pinksterdag te zien vanaf 12.00 uur.

We trappen onze terugblik op 2020 af met onze eigen reportage achter de schermen bij de opnames in de Grote Kerk en daarna zenden we drie concerten nogmaals uit. Om te beginnen de speciale compositie van Oene van Geel, die vorig jaar zijn wereldpremière beleefde op het Bachfestival in Dordrecht. Aansluitend het concert van sopraan Claron Mcfadden en organist Geerten van de Wetering en tenslotte Thin Air van fluitist Erik Bosgraaf.

Wereldpremière

Speciaal voor het Bach-festival van vorig jaar schreef Oene van Geel een nieuwe compositie: 'Unknown Home'. Het concert werd opgenomen in de Grote Kerk en ging tegelijk in première op
de online-kanalen van het festival en RTV Dordrecht. 'Unknown Home' staat in het teken van improvisatie. Aanpak en bezetting zijn vernieuwend, met naast (Bach-)orgel ook elektrische gitaar, altviool en slagwerk, ballonnen en andere gimmicks. De Grote Kerk wordt volledig benut, waarbij danser Kenzo Kusada zich beweegt het ene naar het andere instrument. De gezamenlijke afsluiting is in het schip van de kerk.

Na het volledige concert van Oene van Geel is het bijzondere optreden van sopraan Claron Mcfadden en organist Geerten van de Wetering te zien. Het duo brengt een tweetal aria's van Bach ten gehore. We ronden onze Bach-special af met Thin Air van fluitist Erik Bosgraaf. Ook hij combineert het klassieke met het moderne, zo speelt Bosgraaf met zijn blokfluit een stuk van Bach dat gecomponeerd is voor een clavecimbel.

Het Bach-festival 2020 nog 1 keer te zien op TV Dordrecht, deze Eerste Pinksterdag vanaf 12.00 uur. De speciale uitzending wordt daarna iedere twee uur herhaald. 


www.youtube.com/watch?v=N5FIVhLQUlo

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2022 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)