Basisschool Geert Groote gaat voor fitte kinderen en ontvangt tweede certificaat Gezonde School

Basisschool Geert Groote heeft woensdag een tweede certificaat ontvangen van het vignet Gezonde School. Eerder ontving de school het certificaat ´voeding´. nu mag de Geert Groote daar ´bewegen en sport´ aan toevoegen.

Basisschool Geert Groote heeft woensdag een tweede certificaat ontvangen voor Gezonde School. Eerder ontving de school het certificaat ´voeding´. nu mag de Geert Groote daar ´bewegen en sport´ aan toevoegen.

“We zagen dat de kinderen vaak ongezonde dingen bij zich hadden, zoals chocolade en koeken", zegt Ronald Reijners, coördinator Gezonde School. Daarom besloot de school zes jaar geleden mee te doen aan de Gezonde School en werd er een voedingsbeleid en traktatiebeleid ingevoerd. Ook kwam er een diëtiste op school om kinderen en hun ouders te helpen. “Nu nemen de kinderen gezonde dingen mee voor lunch en traktatie”, zegt Ronald trots.

Beweegspelletjes en buitenspelen
Vanwege de positieve effecten, besloot de school ook voor het certificaat ´bewegen en sport´ te gaan. Zodra de aandacht van kinderen in de les verslapt, worden er nu beweegspelletjes van vijf minuten gespeeld. Daarna kunnen de kinderen volgens Ronald weer beter opletten. Ook worden kinderen uit groep 6, 7 en 8 opgeleid tot minicoach. “Zij leren andere kinderen spelletjes die ze op het schoolplein kunnen doen.”


Watertappunten
Wethouder Marco Stam onthulde woensdagochtend ook nog twee watertappunten op het schoolplein. Daarmee wil de school de kinderen motiveren om water te drinken in plaats van frisdrank.

De school merkt de kinderen minder dik zijn, sportiever bezig zijn en zich beter kunnen concentreren dan een aantal jaren geleden.

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)