Basisschoolkinderen huppelend terug naar school

Lucas uit groep zes loopt maandag huppelend het schoolplein van basisschool Vest op. Hij heeft enorm veel zin om weer naar school te gaan. "Ik heb alles gemist, want ik hou zo van school", zegt hij blij. Na acht weken, openen de basisscholen maandag op een aangepaste manier.

Voor Lucas is de eerste dag wel even zwoegen. "We hebben onze Chromebook meegekregen en onze spullen, dus ik loop nu met een loodzware rugzak naar school. De juf gaat nog een planning uitwerken dus dan kunnen we makkelijk even de spullen mee gaan nemen, die we echt nodig hebben. Maar dit was de eerste dag dus dan kun je maar beter even goed voorbereid zijn", zegt hij wijs.

Ook Benthe uit groep zes is blij dat ze weer naar school mag. "Thuis ging het leren niet zo goed. Veel ruzie en moeilijk om uit te leggen", zegt ze. Maar ze moet wel even wennen aan de drukte als ze aankomt bij de school met haar fiets. "Het is nu best wel druk. Thuis zat ik gewoon op mijn kamer met een muziekje en dan ging ik gewoon aan het werk."

Niet alleen de kinderen zijn blij dat ze weer naar school mogen, ook conciërge Aquilon Rutte is blij dat er weer kinderstemmen op het schoolplein klinken. "We zijn tussendoor natuurlijk wel bezig geweest, maar dan is het heel leeg en verlaten. Het is dan net een spookschool."

Aanpassingen en nieuwe regels
Hoewel er weer een beetje leven is op school, zullen de schooldagen er voorlopig nog heel anders dan normaal uitzien. Zo zijn op het schoolplein allerlei vakken aangebracht waar groepen met kinderen in staan. "Het is allemaal zo geregeld dat de groepen op verschillende tijden binnenkomen en elkaar ook zoveel mogelijk ontwijken. Daarom zijn die vakken aangebracht op de pleinen", legt Aquilon uit. "Het loopt allemaal heel erg goed. De kinderen en ouders houden zich meteen aan hoe we het allemaal geregeld hebben."

Daarnaast zitten er maximaal 15 kinderen in een klas. "Er zijn twee groepen", zegt Lucas. "Ik ga op maandag en donderdag naar school en de andere groep op dinsdag en vrijdag. Wij gaan deze week ook op woensdag en volgende week gaat de andere groep op woensdag."
www.youtube.com/watch?v=kvhv08DOJKc&feature=youtu.be

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)