Bewoners Sequoia schrikken van plofkraak: Wat een harde knal, verschrikkelijk

Verschillende bewoners van de woontoren Sequoia in Stadspolders zaten woensdagnacht rechtop in bed. Zij schrokken wakker van de plofkraak op het Van Eesterenplein, die rond 3:15 uur plaatsvond.

"Verschrikkelijk, die harde knal. Ik zat rechtop in bed”, vertelt bewoner Marcel de Berg. “Daarna was er nog een iets minder harde knal. Ik hoorde mensen praten en daarna reed er een brommer op hoge snelheid weg.”

Even later werden er op de N3 vijf Amsterdammers aangehouden, die tussen de 18 en 26 jaar oud zijn. Volgens de politie zijn zij aangehouden dankzij ‘zeer oplettende getuigen en snel handelen van verschillende politiediensten’. De auto is in beslag genomen.

De plofkraak verwoestte de geldautomaat volledig en veroorzaakte veel schade aan het Hema-filiaal op winkelcentrum Bieshof. Ook een geparkeerde auto aan de overkant van de straat werd getroffen. “Er zit een flinke barst in de auto van mijn zoon”, vertelt bewoner Ruben Blenman. “En van één van de spiegels is er ook weinig meer over.”

De bewoners van de woontoren maken zich geen zorgen over de stabiliteit van hun woning. “Het gebouw is stevig gebouwd, er kan niets mee gebeuren na zo’n plofkraak”, zegt Blenman.

De verdachten worden donderdag gehoord en wordt er onderzoek gedaan of er een verband is met eerdere plofkraken in de regio. Zo was het de afgelopen weken twee keer raak in Spijkenisse en een keer in Vlaardingen.

www.youtube.com/watch?v=MC1ibgltlj4

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)