Bewoonster: 'Er wordt te hard gereden op de Bankastraat'

Knallende uitlaten, motoren, quads en auto’s die te hard voorbij komen. Er wordt, volgens bewoonster Agaath van der Leeden, veel te hard gereden op de Bankastraat. Het gaat om het gedeelte in de straat wat een paar jaar geleden opnieuw is ingericht als dertig kilometer zone.

De bewoonster is in 2017 in een nieuw appartementencomplex getrokken op het Vogelplein en grenst met haar balkon aan de Bankastraat. “We hebben hier al vanaf het begin last van en vanwege de herrie kunnen wij bijna nooit buiten zitten.”

Naast dat er te hard gereden wordt, zijn er ook parkeerproblemen in de straat. “Bij de Stooflaan en de Oranjelaan moet je nu betaald parkeren en sinds een week kunnen wij de auto niet meer kwijt. Iedereen parkeert de auto nu hier.”

De Bankastraat is nog niet helemaal klaar met de herinrichting. Het gedeelte waar Van der Leeden woont is klaar, maar een deel van de straat moet nog opgeknapt worden. Het buurtcomité van de Bankastraat is daar druk mee bezig. “Die zitten te wachten tot de gemeente daar ook een dertig kilometer zone van gaat maken." De herinrichting heeft tot nu toe een hele hoop geld gekost volgens van der Leenden en er is eigenlijk niks veranderd.

“Ik pleit voor meer handhaving. Dat lijkt voor mij de enige oplossing.” Van der Leeden heeft contact gehad met de politie hierover en die gaf aan dat het hun aandacht heeft. Maar volgens Van der Leeden is er geen handhaving te bekennen.


www.youtube.com/watch?v=HeUUiYokUfg

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)