Bijzondere 4 mei-voorstelling ToBe zondag op TV Dordrecht

08 mei 2021 10:00

TV Dordrecht zendt komende zondag de theatervoorstelling "Over bommen en dijken" uit. In totaal veertien Dordtse jongeren spraken met drie personen die kind waren in de oorlog. Deze gesprekken waren de basis voor de voorstelling, die eerder op 4 mei vanuit het Energiehuis is gelivestreamd.

De theatervoorstelling is geregisseerd door Marcos Valster. De veertien spelers van Theater Na de Dam Dordrecht ontmoetten elkaar voor het eerst in februari tijdens een online startworkshop.

Repetities zowel online als buiten
Kort daarna was het ook mogelijk om samen buiten op het Energieplein te werken aan de voorstelling. Zo maakten de jongeren samen met Marcos de voorstelling deels online en deels in de buitenlucht. Twee studenten van Codarts maken de choreografie voor “Over bommen en dijken”.

Bijzonder was de ontmoeting met Janneke van der Burgh, een vrouw van 83 jaar die graag haar verhaal deelde met de jongeren en haar ervaringen eerder al bundelde in het boekje "Over bommen en dijken". Deze titel mocht ToBe voor deze gelegenheid van haar lenen.

Van der Burgh vond het fijn om met de jongens en meiden over de onderwerpen te spreken. "Het heeft mij goed gedaan om te merken hoeveel inhoud er nog te vinden is bij die leeftijdsgroep, die het heus niet gemakkelijk heeft in deze coronatijd."

Zondag vanaf 18:00 uur
De bijzondere 4 mei-voorstelling van ToBe wordt deze zondag 9 mei vanaf 18.00 uur ieder uur uitgezonden op TV Dordrecht.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)