Bloemen en tranen tijdens herdenking Insula College

15 mei 2019 17:33

Elk oorlogsgraf een bloem en een minuut stilte. Leerlingen van het Insula College herdachten woensdagmiddag de oorlogsslachtoffers tijdens een herdenking van de school voor het beeld van de Gevallen Man bij de Essenhof.

Ieder jaar heeft de school zijn eigen herdenking. Die volgt op lessen over de oorlog, respect en wederzijds begrip. Een grote groep eerste- en tweedejaars leerlingen toonden hun respect aan de gevallen soldaten. Twee leerlingen droegen een gedicht voor tijdens het bloemen leggen.
Docent Cor van der Neut gaf een toespraak. “Ik wil de leerlingen laten stilstaan bij dat zij in vrijheid kunnen leven, maar ook erover laten nadenken dat in deze huidige maatschappij er nog steeds mensen zijn die andere mensen slecht behandelen. Zij zijn hier nu en kunnen het verschil maken.”

Op sommige leerlingen maakte de bijeenkomst een diepe indruk, een tweedejaars pinkte een traantje weg. “Je staat er vaak niet bij stil, maar als je dan ineens voor iemands grafsteen staat, raakt het je toch.”

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)