Boulderen populair, klimhal breidt uit

 De populariteit van boulderen is de afgelopen jaren enorm gegroeid. Zo waren er in 2008 nog maar twee boulderhallen in Nederland. Nu zijn dat er meer dan 35, waaronder Klimhal Mountain Network in Dordrecht. Dat bedrijf legt nu vanwege de populariteit en opkomende trends 320 vierkante meter extra boulderwand aan.

Bij boulderen wordt een wand van 4,5 meter hoog beklommen. “Je hebt maar een aantal grepen op de muur”, legt coördinator Jasper Rijken uit. “Je moet met die grepen boven zien te komen.” Dat maakt de sport volgens Jasper heel dynamisch. Er moet veel worden gesprongen.

Door de coronacrisis was Mountain Network twee maanden dicht. Toch houdt dat directeur Johan Cavé niet tegen om te innoveren. "De klimhal heeft veel abonnementhouders en ambassadeurs die ons financieel zijn blijven steunen. Dit is gelukkig echt wel iets wat binnen de 'klim-community' leeft", laat Cavé weten. Bij innoveren horen nou eenmaal ook risico's. "Maar de kans is groot dat de klimsport steeds bekender wordt."

De extra klimwand is ontworpen door coördinator Jasper Rijken. Medewerkers van Mountain Network zijn hard aan het werk om de wand zelf in elkaar te zetten.

www.youtube.com/watch?v=S5hzRHFUlUc&t=14s

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)