Brigitte laat vreemde mensen van haar tuin genieten

Je tuin uitlenen aan vreemde mensen. Zou jij het doen? Via het buurtinitiatief Tuinmomentje lenen Dordtenaren, zoals Brigitte van Eeuwijk, hun tuin uit aan mensen die geen tuin hebben. “Ik denk: waarom niet? Heel veel mensen hebben een klein balkon en geen tuin. Hoe fijn zou het zijn als je dan van elkaars tuin gebruik kan maken?”

Zeker in de vervelende coronatijd vindt Brigitte het fijn dat mensen bij haar een beetje rond kunnen kijken en een praatje kunnen maken.

Veilige plek om te kletsen

Leny heeft zelf een hele kleine tuin en geniet daarom samen met een vriendin een middagje van de grote tuin van Brigitte. “Hier is er de ruimte om anderhalve meter van elkaar af te zitten en om in zo’n mooie tuin gezellig met elkaar te kletsen.”

Hoewel Leny tegenover een park woont en daar elke dag wandelt, vindt ze dat geen geschikte plek om bij te kletsen. “Daar hebben we geen stoeltjes om zoals hier even lekker te zitten. De bankjes waren meestal bezet. Dan is dit gewoon helemaal ideaal natuurlijk.

Rust
Naast dat Brigitte het leuk vindt dat ze anderen van haar tuin kan laten genieten, vindt ze het ook fijn dat ze mensen een relaxte omgeving kan bieden. “Een tuin en groen geeft rust. Als je thuis bijvoorbeeld een gezin hebt met kleine kinderen, je wilt werken en dat lukt niet, kom dan maar lekker een paar uur hier in de rust zitten.”

foto: Jordy Nijenhuis


Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)