Brugwachtershuisje Draaibrug heeft nieuwe tijdelijke eigenaar

Het brugwachtershuisje van de Draaibrug in de binnenstad heeft een nieuwe tijdelijke eigenaar. Kunstenaars konden tot half juni een plan met maatschappelijke invulling indienen. Petra Roelofs overtuigde de Stichting Brugwachtershuisjes met haar idee.

Petra vraagt met haar initiatief aandacht voor eenzaamheid, maatschappelijke initiatieven en kunst. Ze heeft al vaker het thema eenzaamheid gebruikt in haar projecten. Zo publiceerde ze in 2017 het prentenboek 'De Eenzame Rups – een zoektocht naar geluk'.

De opening van het brugwachtershuisje start met een expositie van Petra die ook de 'De eenzame rups’ heet. Tijdens de opening is daarnaast de aftrap voor de Week tegen Eenzaamheid en in het teken hiervan zullen ook nog andere activiteiten worden georganiseerd vanuit het brugwachtershuisje.

Dubbelgebruik

De expositie is een maand te zien in het huisje. Het is de bedoeling dat het stokje daarna door wordt gegeven aan een andere kunstenaar. Wat een belangrijke voorwaarde voor het gebruik is, dat in geval van nood de brugwachter de brug ter plekke kan bedienen.

Het dubbelgebruik van het brugwachtershuisje is een vervolg op een ander project van Stichting Brugwachtershuisjes. Tot eind 2019 was het eerst een kunstroute langs zes brugwachtershuisjes in Dordrecht.

Opening

De stichting heeft als doel om leegstaande brugwachtershuisjes een nieuwe bestemming te geven. Het project in Dordt wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van Erfgoedlijn Waterdriehoek van de provincie Zuid-Holland. Wethouder Marco Stam opent het brugwachtershuisje officieel op donderdag 1 oktober.

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)