Buurtbewoners Kloostertuin last van herrie door bierdrinkende jeugd

"Een hoop herrie, een hoop geschreeuw en keiharde muziek", dat is waar bewoners die aan de Kloostertuin wonen al jaren last van hebben. Volgens de gemeente is het een tijdje goed gegaan, maar nemen de klachten de laatste tijd weer toe.

De gemeente gaf eerder al gehoor aan de klachten. Zo werd er een mosquito-apparaat geplaatst om de jongeren 'weg te jagen'. Dat apparaat geeft een hoge piep die jongeren wel kunnen horen, maar ouderen niet. Toch had de mosquito niet het gewenste effefct. "De mosquito werd snel weer uitgezet omdat een jongere buurvrouw er erg veel last van had", vertelt een bewoonster. "Nu staat er een bord. Ik vraag me af of dat werkt", aldus een bewoner.

Overlast geldt niet voor iedereen
Opvallend is dat de buurt verdeeld is over de hoeveelheid overlast die ervaren wordt. Sommige omwonenden relativeren de klachten. "Wat de een als overlast ervaart, is voor de ander normaal gedrag." Een buurtbewoner vertelt dat wanneer je 's nachts door de tuin loopt en op normaal niveau praat, je dat in huis als herrie ervaart. De Kloostertuin is een klankkast en de omliggende huizen zijn erg oud. "Als je hier een beetje hard praat met z'n tweeën, dan lijkt het al alsof er heel wat gebeurt terwijl er niets aan de hand is."

Controle
De gemeente laat weten dat de Kloostertuin een vast punt op de route van wijkagenten en handhavers is. "Maar het is een openbare plek, dus we kunnen ze alleen wegsturen bij overlast. Bij meer klachten, gaan we extra controleren."

www.youtube.com/watch?v=cT5W_N8E6Zk&t=8s

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)