Buurtrestaurant komt met afhaalmaaltijden in actie tegen eenzaamheid

Onder de noemer ´Niemand alleen aan tafel´, wil buurtrestaurant Resto van Harte bewoners inspireren om in coronatijd contact met elkaar te zoeken en eenzaamheid tegen te gaan. Daarom biedt het restaurant afhaalmaaltijden aan en placemats met daarop tips hoe je een gezellig en ´coronaproof´ diner kunt organiseren.

“We zorgen ervoor dat onze gasten niet alleen aan tafel voor de televisie zitten”, legt Mack Labacci van Resto van Harte uit. “Mensen kunnen samen met de buurman, buurvrouw of andere kennissen maaltijden bij ons afhalen. Zo kunnen mensen bij elkaar kunnen zitten en contact met elkaar hebben. Daar gaat het om.”

Volgens Labacci was 14 oktober, de laatste dag voordat de horeca moest sluiten, erg moeilijk voor de gasten. “De emoties kwamen weer omhoog. Weer een lockdown. Half of niet, het is hetzelfde. Weer een sociaal isolement.” En daarom kwam het restaurant in actie. Het aanbieden van afhaalmaaltijden zorgt namelijk ook voor verbinding omdat mensen zo toch even een praatje kunnen maken.

“Ik heb al veel gehuild. Maar het helpt toch niet…”, zegt een oudere dame verdrietig. Ze mist de avondjes uit bij Resto van Harte. “Het was altijd gezellig. Dat plezier begon ´s ochtends al. Dan dacht ik: Ik hoef vandaag lekker niet te koken. Ik ga lekker naar het restaurant. Dan zag ik mijn buurvrouwtjes en dan gingen we gezellig aan tafel zitten. Ik mag ook graag even helpen om de servetten te vouwen en meehelpen rond de tafel. Dat mis je allemaal.”

“Eenzaamheid en sociaal isolement zijn een groot probleem in Nederland”, zegt Labacci. “Als iedereen een klein beetje helpt om het op te lossen, dan graag.”

www.youtube.com/watch?v=tmqKUI2DnH0

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)