Contactberoepen waarschijnlijk toegestaan, kappers platgebeld

23 februari 2021 15:38

Een groot deel van de contactberoepen mag waarschijnlijk na 2 maart weer aan de slag. Zo ook de kappers, waar menig mens naar snakt. Het is hét gesprek van de dag: onze coronakapsels. Veel mensen hebben genoeg van hun lange lokken en kunnen niet wachten tot de kappers weer open gaan. Nu het erop lijkt dat vanaf volgende week de kappers weer open mogen, staan de klanten te springen om een afspraak te maken. Ook bij de Dordtse kappers is het ineens spitsuur en wordt de agenda volgepland.

Één van de kapsalons waar de telefoon non-stop overgaat is de Kniphut. "Ik word continu gebeld", zegt kapster Lien Cheuns. "De komende twee á drie weken zitten al bijna helemaal vol. Het is ongelooflijk."

Uitdaging
De kapster vertelt dat mensen staan te popelen om weer geknipt te worden. “Ze kunnen die laatste weken bijna niet meer volhouden, maar met wax en een volumeborstel gaat het net. Als ze maar niet zelf gaan knippen!” Lien is niet bang voor de zelfgeknipte coronakapsels: “Het gaat ongetwijfeld gebeuren dat er mensen binnenkomen met een zelfgeknipt kapsel. Dan is het een leuke uitdaging om het weer in model te krijgen.”

Ook kapster Patricia kan de telefoon niet bijhouden. “Het is enorm druk. Veel mensen komen er niet doorheen. We vragen ze daarom een Whatsappje te sturen zodat we ze terug kunnen bellen.”


Slalommen
Bij Rebecca van de Werken van Rebecca’s Hairshop gaat de vlag uit. “Zo leuk. Ik ben echt heel erg blij!” De kapster heeft haar eigen salon en heeft het precies ingericht zodat iedereen op anderhalve meter van elkaar blijft. Het wordt bij veel kappers slalommen om het werk veilig te kunnen uitvoeren. Mondkapje en handen wassen blijven verplicht en ook de anderhalve meter-regel moet worden toegepast. 

Dinsdagavond 23 februari zal er om 19.00 uur een persconferentie plaatsvinden over de nieuwe maatregelen en versoepelingen.

(Foto: Jordy Nijenhuis)

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)